برگزاری مراسم بزرگداشت امامزادگان و علم واچینی سرتربت املش
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه رودسر و املش از برگزاری مراسم بزرگداشت امامزادگان و علم واچینی سرتربت املش در ۳۰ تیرماه جاری خبر داد.
حجتالاسلام عباس خوبرو در املش سرتربت را از مناطق ییلاقی شهرستان املش و متعلق به دوره تیموری خواند و اظهار کرد: مراسم علم واچینی (علم برچینی) این منطقه زبانزد خاص و عام است.
وی با اشاره به اینکه سرتربت مدفن چهار تن از سلاطین کیائی و دو تن از منسوبان آنهاست، تصریح کرد: بنا رویهم شامل دو اتاق از سنگ و گچ بوده که از یکی بهعنوان زائرسرا و از دیگری بهعنوان مسجد استفاده میشود و حیاط کوچک بقعه که با سنگ محصورشده بدون سقف و سرپناه بوده که اهالی محل معتقدند هیچ سقفی بر بقعه پایدار نمیماند و هر بار تصمیم گرفته شد بهمنظور مرمت و بازسازی، سقفی بر بقعه احداث شود کمتر از یک هفته باد سقف آنها از جا میپراکند!
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه رودسر و املش با اشاره به اینکه سرتربت شش مزار را در برگرفته است، گفت: چهار مزار دارای سنگقبر مکتوب و دو مزار دیگر بدون سنگقبر است که این قبور متعلق است به سلطان محمد کیا متوفی ۸۸۳ ه.ق، پسر او سلطان میرزاعلی مقتول به سال ۹۱۲ ه.ق. دختر سلطان محمد موسوم به پری سلطان متوفی ۹۰۸ ه.ق و زنی دیگر به نام حسنی متوفی ۹۰۲ ه.ق.
وی با اشاره به نصب وقف نامهای از سنگ مرمر بر سینه دیوار گفت: وقف نامه نشان میدهد بنا به امر میرزاعلی کیا، سلطان مقتدر گیلان بهعنوان آرامگاه خانوادگی آل کیا ساختهشده و موقوفات زیادی در گوشه و کنار شرق گیلان ازجمله ۱۰ باب از مغازههای بازار قدیمی لاهیجان، مزارع برنج زربیجار (نقره بیجار) و چندین فقره املاک و اعیانات برای آن تدارک دیدهشده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه رودسر و املش تصریح کرد: طبق یک سنت قدیمی و مذهبی هرساله شب هفتم ماه محرم متولی آستانه به همراه چند تن از ارادتمندان و نذر کنندگان آل کیا، از املش و حومه به محل سر تربت آمده پس از غبارروبی از مسجد و قبور و کتیبهها، بهاتفاق دهقانان ناحیه سمام بهسوی بقعه متبرکه آقا سید ابراهیم واقع در باباجان دره حرکت میکنند و پس از زیارت و غبارروبی آن مرقد اقدام به بستن علمها با روبانهای سبز و سیاه بهصورت یکی در میان میکنند.
خوبر افزود: در این شب سوگواری سالار شهیدان، بهصورت یک دسته سینهزنی بهطرف سرتربت برگشته و دور مسجد و اطراف بقعه به عزاداری و مرثیهسرائی میپردازند، آن شب علمها را به امید برآورده شدن حاجات و نیازشان و همچنین برداشت بابرکت محصولات کشاورزی به داخل مسجد به امانت میگذارند و دهقانان مناطق ییلاقی املش، سیاهکل و رحیمآباد پس از برداشت گندم و جمعآوری علوفه و گالشهای چایکار پس از برداشت چین دوم چای، بهمنظور تکریم و شکرگزاری از اینکه سال پربرکتی را پشت سر گذاشتهاند با هماهنگی اداره اوقاف و امور خیریه و متولی آستانه سرتربت، دریکی از ایام آدینه مردادماه مراسم «علم واچینی» را در سطح شهرستان املش و مناطق دیلمان و اشکورات اعلام میکنند.
خوبرو با اشاره به اینکه مراسم علم واچینی با حضور مسئولان ادارات، بخشداری و اوقاف و شمار زیادی از زائران آل کیا از ساعت ۱۰ صبح تا هنگام اذان ظهر با سینهزنی همراه با نوحهخوانی و مرثیهسرائی برگزار میشود، بیان کرد: متولی و ارادتمندان قدیمی آستانه روبانهای علمها را با سلاموصلوات پیاپی بازکرده و زائران نذورات خود را که عموماً وجه نقد است به صندوق بقعه اهداء میکنند.
وی افزود: پس از اقامه نماز جماعت در حرم سرتربت، مردم از غذای نذری و یا از خوراکی که با خود آوردهاند تناول کرده و عده زیادی نیز با قربانی کردن گوسفند، سفره ناهار را در یک فضای صمیمی در صحن سرتربت پهن نموده مشغول صرف غذا میشوند.
خوبرو جمعیت زائران و گردشگران در مراسم علم واچینی را در بعضی از سالها بالغبر ۴ هزار نفر اعلام کرد و افزود: به همین مناسبت هرساله بازارچه پررونقی از سوی فروشندگان دورهگرد و کسبه ییلاقی در سرتربت دائر میشود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه رودسر و املش گفت: مراسم علم واچینی سرتربت امسال در روز جمعه ۳۰ تیرماه جاری با حضور عاشقان اهلبیت (ع) و با سخنرانی و مداحی برگزار میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰